Έλληνας ο 10ος ισχυρότερος άνθρωπος στον Καναδά

Έλληνας ο 10ος ισχυρότερος άνθρωπος στον Καναδά

Δέκατος στον κατάλογο των πιο ισχυρών ανθρώπων του Καναδά,  κατατάσσεται ο ελληνικής καταγωγής, συνιδρυτής των έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών Blackberry, Μάικ Λαζαρίδης, σύμφωνα με το περιοδικό Maclean’s.

Αφιέρωμα του ��εριοδικού, με τίτλο “The power issue”, αναφέρεται στους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους του Καναδά με πρώτο τον πρωθυπουργό της χώρας Στίβεν Χάρπερ.

Παράλληλα, κάνει αναφορά για τον Μάικ Λαζαρίδη , στις νέες δραστηριότητές του, που περιλαμβάνουν την ίδρυση του επενδυτικού κεφαλαίου με την επωνυμία “Quantum Valley Investments”, το οποίο θα επενδύει μόνο σε εταιρείες που αξιοποιούν την τεχνολογία quantum, ενώ ο ίδιος έχει ιδρύσει την εταιρεία “Infinite Potential Group” -οργανισμό «ομπρέλα» για το σύνολο των δραστηριοτήτων του.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει μόνο άλλο ένα επενδυτικό κεφάλαιο στον κόσμο, με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ, με αντίστοιχη δραστηριοποίηση στον χώρο των quantum .

Τέλος, τονίζεται ότι χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτούν σημαντικές προσπάθειες στον χώρο της τεχνολογίας quantum, ενώ σημειώνεται ότι εάν ο κ. Λαζαρίδης και οι συνεργάτες του τα καταφέρουν θα αλλάξουν τον κόσμο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ