Λετονία-Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

Λετονία-Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

 

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 21 πτώματα από τα ερείπια του σουπερμάρκετ, η στέγη του οποίου κατέρρευσε χθες στη Ρίγα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι είναι θαμμένοι, καθώς το δυστύχημα συνέβη την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο πελάτες που έκαναν τα ψώνια τους, κατά την επιστροφή τους από τις εργασίες τους.

“Είκοσι ένας νεκροί, οι έρευνες συνεχίζονται”, αναφέρεται σε μήνυμα της υπηρεσίας πυρόσβεσης και διάσωσης στο Twitter.

“Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Ηταν μία τραγική νύκτα”, δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης προσθέτοντας ότι τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ επικίνδυνη κάτω από το κτίριο που έχει καταρρεύσει. Φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε την επιχείρηση διάσωσης, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας”, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης, Οσκαρ Αμπόλινς.

Περί τους 25 άνθρωποι περιμένουν γύρω από τα ερείπια νέα για τους συγγενείς τους. Είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι από τα ερείπια, γεγονός που δημιούργησε ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταρεία Maxima Latvia, είχε κτισθεί το 2011.

Η στέγη κατέρρευσε σε έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, εξαιτίας “έκρηξης”, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ρίγας, Αντρις Αμερικς, ο οποίος δεν προσδιόρισε τη φύση της έκρηξης αυτής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας, Ρίχαρντς Κοζλόφσκις, δήλωσε στην λετονική τηλεόραση ότι “είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού”.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο, μετά την ολοκλήρωσή του το 2011, ενώ, κατά το τελευταίο διάστημα, εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ