Στο νοσοκομείο ο Χουάν Κάρλος

Στο νοσοκομείο ο Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε νέα, δεύτερη επέμβαση στο ισχύο σε διάστημα περίπου ενός μήνα.

Ο 75χρονος βασιλιάς πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση μόνιμης πρόθεσης στο ισχύο, η οποία θα αντικασταστήσει την προσωρινή που του τοποθετήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο επεμβάσεις στοχεύουν στη θεραπεία της λοίμωξης που είχε δημιουργηθεί γύρω από την προηγούμενη πρόθεση ισχύου που του είχε τοποθετηθεί.

“Είστε ήδη εδώ, έτοιμοι”, είπε αστειευόμενος ο Χουάν Κάρλος στους δημοσιογράφους από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο Ισπανός βασιλιάς έχει υποβληθεί σε επέμβαση οκτώ φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια για προβλήματα όπως ένας καλοήθης όγκος στον πνεύμονα, αλλά και προβλήματα στο πόδι, στο ισχύο και στη μέση.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις ενέτειναν την ανησυχία για την υγεία του Χουάν Κάρλος σε μία εποχή κατά την οποία τα ανάκτορα έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν.

Το παλάτι έχει απορρίψει τις φήμες ότι ο Χουάν Κάρλος θα παραιτηθεί του θρόνου υπέρ του 45χρονου γιού του, του πρίγκιπα Φελίπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ