Ομπάμα: Δεν ξέρουμε πότε θα συμφωνήσουμε

Ομπάμα: Δεν ξέρουμε πότε θα συμφωνήσουμε

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε ότι είναι ασαφές κατά πόσο θα είναι σε θέση οι παγκόσμιες δυνάμεις να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Με προγραμματισμένους ακόμα περισσότερους γύρους συνομιλιών, ο Ομπάμα δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι «δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα καταλήξουμε σε συμφωνία με το Ιράν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα».

Ο Ομπάμα τόνισε επίσης ότι μία συμφωνία με το Ιράν, στην παρούσα φάση, θα παρείχε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως το Ιράν χρησιμοποιεί την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς και όχι για την ανάπτυξη όπλων. Είπε επίσης, ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, ακόμα και το σκεπτικιστικό Ισραήλ θα πρέπει να αποδεχτεί την απόφαση αυτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα επιτρέψει να γίνει μια μικρή άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, επιτρέποντας έτσι το «ξεπάγωμα» μικρού μέρους των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ