Αλφάνο: Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή

Αλφάνο: Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα θα παραμείνει σταθερή, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης που ανήκαν στο κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) εντάχθηκαν στο νεοϊδρυθέν κόμμα Νέα Κεντροδεξιά, παρείχε ο ηγέτης του, Αντζελίνο Αλφάνο, πριν από λίγο.

«Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή. Και οι πέντε υπουργοί του (πρώην) PdL εντάχθηκαν στο νέο σχήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι το νέο κεντροδεξιό κόμμα έχει την υποστήριξη 30 γερουσιαστών και 27 βουλευτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλφάνο είπε ακόμη ότι η οικονομία και η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες για την Ευρώπη.

 «Η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύνορο κι όχι μεμονωμένα κράτη που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές ροές. Το βάρος πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της FRONTEX, καθώς και στην αναθεώρηση της Συμφώνου Δουβλίνο II», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ακόμη, ο Αλφάνο επισήμανε «η συνταγή της εμμονής στην λιτότητα όχι μόνο δεν βελτιώνει τα δημοσιονομικά, αλλά δημιουργεί τον κίνδυνο να πέσουμε σαν φορτωμένα μουλάρια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «η Ιταλία θα κινητοποιηθεί για να μην βρεθεί η ΕΕ σε αδιέξοδο – διότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, το πρόβλημα δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους αλλά η χρεοκοπία των κρατών».

Αναφερόμενος στην προσεχή ψηφοφορία για την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο Αλφάνο δήλωσε ότι η Νέα Κεντροδεξιά «πρόκειται να ταχθεί εναντίον της αποπομπής του» από τη Γερουσία, ενώ «θα συνεχίσει παράλληλα να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα».

Ο Αλφάνο ζήτησε από τους πολίτες και τα κόμματα να δώσουν πίστωση χρόνου 12 μηνών στην κυβέρνηση Λέτα ώστε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως: η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η απευθείας εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ή του πρωθυπουργού, η μείωση των φόρων και η μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ακόμη, ο Αλφάνο είπε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της Νέας Κεντροδεξιάς αποχώρησαν από την Νέα Φόρτσα Ιτάλια διότι πρόκειται για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο χαρακτηρίζεται από «ηττοπάθεια» και τα στελέχη του οποίου επιθυμούν νέες εκλογές χωρίς να μπορεί να κερδίσει η συντηρητική παράταξη.

Οι νέες εκλογές δεν θα συνέβαλαν, για παράδειγμα «να ξαναβρούν δουλειά όσοι έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους ή να μπορέσουν να δουλειά οι νέοι μας», ανέφερε ο Αλφάνο.

Ο ίδιος είπε μολαταύτα ότι με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον συνδέουν «αισθήματα στοργής».

Κατέστησε ακόμη σαφές ότι παραμένει στο χώρο της κεντροδεξιάς, ενώ πρόσθεσε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της παράταξης πρέπει να επιλεγεί με ανοιχτή ψηφοφορία στην οποία θα λάβουν μέρος τόσο τα μέλη όσο και οι υποστηρικτές της. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ