Ιταλία: Έρευνες σε 35 σπίτια νεοναζί

Ιταλία: Έρευνες σε 35 σπίτια νεοναζί

Η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια 35 ύποπτων νεοναζί, με την κατηγορία ότι είχαν ιδρύσει ένα διαδικτυακό φόρουμ με στόχο να διαδώσουν αντισημιτικές αντιλήψεις.

Η επιχείρηση αυτή των αρχών έγινε ταυτόχρονα σε 22 επαρχίες, σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης και του Μιλάνου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, βρέθηκαν δύο γεμάτα όπλα, το κέλυφος μιας χειροβομβίδας και μια σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό στο διαμέρισμα ενός άνδρα 51 ετών στη Μάντοβα, στα βόρεια της χώρας.

Οι ύποπτοι, που κατηγορούνται για διάδοση ρατσιστικού μίσους και υποκίνηση βίαιων πράξεων με ρατσιστικά κίνητρα, είχαν φτιάξει έναν ιστότοπο για να αντικαταστήσουν τον Stormfront.org, ένα φόρουμ που εξυμνούσε την ανωτερότητα της λευκής φυλής, το οποίο έκλεισε από την αστυνομία τον Νοέμβριο του 2012.

Στον νέο ιστότοπο είχε αναρτηθεί ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Secret Enemy” που επέρριπτε στους Εβραίους την ευθύνη για την παγκόσμια οικονομική κρίση ενώ περιείχε και προσβολές σε βάρος γνωστών προσωπικοτήτων της ιταλικής αριστεράς, όπως του συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο και του δημάρχου της Λαμπεντούζας Τζούζι Νικολίνι.

Ο Ρέντσο Γκατένια, ο επικεφαλής της Ένωσης των Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων (Ucei) ευχαρίστησε την αστυνομία και ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε “επιφυλακή” για τις ακροδεξιές, εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα μια πανευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι περίπου το 20% των Εβραίων στο Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία και τη Σουηδία έχουν βιώσει ένα αντισημιτικό επεισόδιο σε βάρος τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ