Ευθύνες στην Κύπρο από Νταβούτογλου

Ευθύνες στην Κύπρο από Νταβούτογλου

Αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ειλικρινά τη λύση του Κυπριακού, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι συνομιλίες, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Περιμέναμε πολύ καιρό τους Ελληνοκύπριους, περιμέναμε τον (σ.σ. τέως πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη) Χριστόφια και τώρα περιμένουμε για περισσότερο από ένα χρόνο τον (σ.σ. νυν πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο) Αναστασιάδη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», είπε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ. «Ο ΟΗΕ και οι εμπλεκόμενες πλευρές ξέρουν ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες δεν οφείλονται στην τουρκική πλευρά», υποστήριξε ακόμη.

Εξάλλου σε άλλες δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από το Ιράκ, ο Νταβούτογλου εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι η Άγκυρα δεν έχει επαρκή διεθνή στήριξη στον αγώνα τον οποίο διεξάγουν οι τουρκικές αρχές εναντίον της Αλ Κάιντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νταβούτογλου απέρριψε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία στηρίζει τη δραστηριότητα της Αλ Κάιντα στη Συρία, τους οποίους απέδωσε σε μια διεθνή εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι τόσο το Ιράν όσο και το Ιράκ, υπερεκτιμούν τη σημασία της δραστηριότητας της αλ Κάιντα στη Συρία και υποστήριξε ότι η δράση της Αλ Κάιντα στη Συρία ξεκίνησε από μέλη της οργάνωσης που απέδρασαν από τη φυλακή Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ