Μέρκελ: Θα σας ακούσω

Μέρκελ: Θα σας ακούσω

Την πρόθεση να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τις συστάσεις της επιτροπής των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας, οι οποίες «έρχονται την κατάλληλη στιγμή», εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι λανθασμένες αποφάσεις μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην διάρκεια ετών. Για αυτό και οι συμβουλές θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν», δήλωσε η Μέρκελ κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης των πέντε κορυφαίων γερμανών οικονομολόγων, η οποία τιτλοφορείται «Ενάντια στην υπαναχώρηση της οικονομικής πολιτικής» και εκτείνεται σε 530 σελίδες. Η έκθεση «έρχεται την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Από την πλευρά των «σοφών», ο επικεφαλής Κρίστοφ Σμιντ επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι καλή, αλλά υπάρχει ακόμη ανησυχία σχετικώς με το εάν η πορεία έχει ρυθμιστεί σωστά για το μέλλον». Στην έκθεση πάντως οι εμπειρογνώμονες τοποθετούνται εναντίον του κατώτατου μισθού, της αύξησης των φόρων και του “φρένου” στα ενοίκια, απηχώντας και τις θέσεις που έχουν εκφράσει ως τώρα οι Χριστιανοδημοκράτες στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ