Βρετανική βοήθεια στις Φιλιππίνες

Βρετανική βοήθεια στις Φιλιππίνες

Η Μεγάλη Βρετανία στέλνει ένα σκάφος του βασιλικού πολεμικού ναυτικού με ειδικό εξοπλισμό αφαλάτωσης του νερού και ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος για να βοηθήσει τις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το πλοίο HMS Daring θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια και πτήσεις από το εποχούμενο ελικόπτερο του, ενώ τουλάχιστον ένα Boeing C – 17 μεταγωγικό αεροσκάφος θα διατεθεί για να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και εκεί που είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει επίγεια βοήθεια. « Το HMS Daring ,έχει αναπτυχθεί κοντά στον προορισμό Σιγκαπούρη , σύντομα θα μετακινηθεί προς την ζώνη καταστροφής με περαιτέρω στήριξη από ένα C – 17 της RAF» είπε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια δείπνου με επικεφαλής επιχειρήσεων στο Λονδίνο .

Το HMS Daring αναμένεται να φθάσει στην περιοχή μέσα σε πέντε ημέρες και το C – 17 , εντός των προσεχών ημερών. Στην βρετανική επιχείρηση αρωγής θα μετάσχουν περίπου 200 στρατιώτες. Στις Φιλιππίνες αναμένεται και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Τζορτζ Ουάσιγκτον για να στηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των εκατοντάδων χιλιάδων πληγέντων από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ