“Δεν έρχεται ανάκαμψη στην Ιταλία”

“Δεν έρχεται ανάκαμψη στην Ιταλία”

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας εμπορικών επιχειρήσεων Κάρλο Σαγκάλι όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της Ιταλίας.

«Το 2014 δεν πρόκειται να είναι το έτος της ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης την οποία προσμένουμε όλοι», δήλωσε ο Σαγκάλι μιλώντας σε ημερίδα της Confcommercio.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής εμπορικής ένωσης πρέπει να γίνουν ριζικές τροποποιήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 ώστε να μειωθεί η φορολογική πίεση και να περισταλούν οι δαπάνες του δημοσίου.

Ο επικεφαλής της Confcommercio τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν 43.000 εμπορικές επιχειρήσεις και να βρεθούν στον δρόμο τουλάχιστον 79.000 άνθρωποι».

Αντιθέτως ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι συνέχισε να δείχνει αισιοδοξία, λέγοντας ότι «μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης η οικονομική κατάσταση της χώρας δείχνει να σταθεροποιείται κι υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οδεύουμε σταδιακά προς την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός σε εκδήλωση της οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza).

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή τα ιταλικά συνδικάτα πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας σε διάφορους παραγωγικούς τομείς της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, το οποίο τονίζουν ότι δεν υποστηρίζει όσο θα έπρεπε τους ανέργους και όσους κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εργασία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ