Φονικός τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες

Φονικός τυφώνας σαρώνει τις Φιλιππίνες

 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες σε 22 επαρχίες των Φιλιππίνων, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, που πλήττει το αρχιπέλαγος.

‘Ανεμοι που πνέουν με ταχύτητα 235 χιλιομέτρων την ώρα, σαρώνουν από νωρίς το πρωί τις ακτές της χώρας.

Ο σούπερ τυφώνας Χαϊγιάν της κατηγορίας 5 είναι ο ισχυρότερος τυφώνας στον κόσμο εφέτος.

Όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή, για να παράσχουν βοήθεια, όπου χρειαστεί.

Σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία, έκλεισαν στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες διεκόπησαν, παγιδεύοντας περίπου 3.000 επιβάτες.

Τουλάχιστον 12 αεροδρόμια είναι κλειστά, ενώ τη νύχτα σταμάτησε η λειτουργία πολλών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις επαρχίες της ανατολικής και κεντρικής χώρας.

Σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα που έχουν αποκλείσει δρόμους, τζάμια κτιρίων έχουν σπάσει, ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά σπίτια.

Ο Χαϊγιάν, τον οποίο, εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, συνοδεύουν καταρρακτώδεις βροχές, είναι ισχυρότερος από τον τυφώνα Μπόπα, ο οποίος άφησε πίσω του πάνω από 1.800 νεκρούς ή αγνοούμενους, κατά το πέρασμά του από το νησί Μιντανάο, το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ