• "Ελλάδα = νηπιαγωγείο"

  2:19 μμ, Τετάρτη 29 Φεβ 2012 2:19 μμ, Τετάρτη 29 Φεβ 2012

  "Παραλίγο να χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα και για να μην ξανασυμβεί αυτό έχει ζητήσει τον διορισμό Επιτρόπου στην χώρα" γράφει η Γερμανική εφημερίδα die Welt online στην οποία ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραχώρησε συνέντευξη.

  Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές της Ελλάδας τον Απρίλη, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι έχει δώσει μεγάλη "έμφαση και αξία" στις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών και θεωρώ παράλογο το να απαιτήσω κάτι ανάλογο από τις ακραίιες παρατάξεις -τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς- στην Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο θα τους έδινε εξουσία πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης. "Αυτό είναι παρακινδυνευμένο" είπε ο κ. Γιούνκερ.

  Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν "έχει απογοητευτεί από τη στάση των Ελλήνων" ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απάντησε ότι "όλα όσα έκαναν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος είναι ανεπαρκή και η υπομονή έχει εξαντληθεί όχι μόνο από εμένα. Η Ευρωομάδα έχει χωριστεί πλέον σε ανυπόμονους και σε όσους έχουν χάσει τελείως την υπομονή τους".

  Όσον αφορά δε την εποπτεία της Ελλάδας και τον διορισμό Επιτρόπου ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι "Χρειαζόμαστε μια επιτροπεία ή αλλιώς "παιδαγωγική συνοδεία" χωρίς ωστόσο να προσβάλλουμε τον ελληνικό λαό".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα