Συνέλαβαν «καραβάνι» μεταναστών

Συνέλαβαν «καραβάνι» μεταναστών

Οι αρχές του Νίγηρα συνέλαβαν περίπου 150 άτομα τα οποία προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορά της χώρας με την Αλγερία την Παρασκευή σε μια προσπάθεια καταστολής των δικτύων εξυπηρέτησης μεταναστών πέρα από τη Σαχάρα.

Είχε προηγηθεί ο τραγικός χαμός 92 ατόμων σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διασχίσουν την έρημο τον περασμένο μήνα. Μεταξύ των νεκρών ήταν 52 παιδιά , 33 γυναίκες και 7 άνδρες.

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων 18 Νιγηριανοί, συνελήφθησαν ενώ ταξίδευαν με μια αυτοκινητοπομπή πέντε οχημάτων, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι μετανάστες ήταν κυρίως άνδρες και λίγα παιδιά. Συνελήφθησαν στην έρημο και κρατούνται στην πόλη Αρλίτ, κέντρο της παράνομης διέλευσης προς την Αλγερία», ανέφεραν οι αρχές ασφαλείας.

Η βόρεια περιοχή του Νίγηρα βρίσκεται σε έναν μεγάλο «δρόμο» παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης ανθρώπων από την υποσαχάρια Αφρική προς τη Βόρεια Αφρική και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή ότι θα κλείσει αμέσως όλα τα στρατόπεδα που χρησιμοποιούνται από τους μετανάστες στον Βορρά.

Πολλοί άνθρωποι μεταναστεύουν για να εγκαταλείψουν τη φτώχεια στον Νίγηρα, μια χώρα η οποία σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη θεωρείται ως η λιγότερο αναπτυγμένη στον πλανήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ