Διπλή νίκη ο Ρόμνι

Ο προεδρικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνι, κέρδισε και τις δύο προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη, στην Αριζόνα -όπως ήταν αναμενόμενο- και το Μίσιγκαν. Στο Μίσιγκαν ο Ρόμνι κατάφερε τελικά να επικρατήσει του κυριότερου αντιπάλου του, Ρικ Σαντόρουμ, σε μια μάχη σώμα με σώμα. Με καταμετρημένο το 86% της ψήφου, ο Ρόμνι προηγείται με 41% έναντι 38% του Σαντόρουμ.

Ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του τη Τρίτη το βράδυ, ο Ρόμνι χαρακτήρισε την νίκη του στις δύο πολιτείες «σημαντικό θρίαμβο» και επέκρινε την πολιτική του προέδρου Ομπάμα, δεσμευόμενος παράλληλα να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, να δώσει ώθηση στην οικονομία, να μειώσει το δημοσιονομικό χρέος και να περικόψει τις δαπάνες του δημοσίου.

Ο Ρικ Σαντόρουμ ευχαρίστησε και αυτός τους υποστηρικτές του την Τρίτη το βράδυ παραδεχόμενος ότι πριν από ένα μήνα οι ψηφοφόροι του Μίσιγκαν δεν γνώριζαν καν ποιος είναι. Ο Ρον Πολ εξασφάλισε το 12% της ψήφου και ο Νιουτ Γκίνγκριτς το 7%.

Οπως επισημαίνει το Ρόιτερς, ο Ρόμνι απέσπασε την ψήφο όσων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και όσων κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ ο Σαντόρουμ την ψήφο των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων, εκείνων που δήλωναν ότι οι θρησκευτικές απόψεις των υποψηφίων είναι σημαντικές και όσων είναι λιγότερο εύποροι και μορφωμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ