Αυστραλία: Χαμένες 1.375 ψήφοι

Αυστραλία: Χαμένες 1.375 ψήφοι

Η Υπηρεσία Διεξαγωγής Εκλογών της Αυστραλίας (Australian Electoral Commission) έχασε κιβώτια με 1.375 ψήφους και αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν ξανά εκλογές στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας για την εκλογή ομοσπονδιακών γερουσιαστών.

Πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Σ΄ αυτή την φάση η πιο πιθανή λύση είναι η διεξαγωγή νέων εκλογών για τις έξι γερουσιαστικές θέσεις της Δυτικής Αυστραλίας.

Δεδομένου μάλιστα ότι στην γερουσία καμιά παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, αν βεβαίως ξαναγίνουν, θα είναι υψίστης σημασίας αφού ενδέχεται να καθορίσει και αν ψηφιστούν ή καταψηφιστούν κρίσιμα νομοσχέδια στην ομοσπονδιακή γερουσία.

Οι συγκεκριμένες ψήφοι χάθηκαν μετά την απόφαση της Υπηρεσία Διεξαγωγής Εκλογών της Αυστραλίας να διεξάγει νέα καταμέτρηση των ψήφων όταν το κόμμα του Αυστραλού κροίσου Κλάϊβ Πάλμερ κέρδιζε την τελευταία γερουσιαστική θέση με διαφορά μόλις 14 ψήφων από τους Πράσινους.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Πάλμερ εξελέγη βουλευτής. Μετά από νέα καταμέτρηση που έγινε ο εκκεντρικός Αυστραλός κροίσος κέρδισε την έδρα του Φέρφαξ με διαφορά 53 ψήφων.

Παρά την επικράτησή του ο κ. Πάλμερ κατηγόρησε την Υπηρεσία Διεξαγωγής Εκλογών για «ανικανότητα» και είπε ότι είναι απαράδεκτο δυο μήνες μετά τις εκλογές να μην έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και κάποιες να χάνονται.

«Αυτό μυρίζει διαφθορά» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ