Δραπέτευσε δημοσιογράφος

Δραπέτευσε δημοσιογράφος

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Μάρτσιν Σούντερ, ο οποίος είχε απαχθεί τον Ιούλιο στη Συρία, κατάφερε να δραπετεύσει ολομόναχος από τους απαγωγείς του και επέστρεψε στην Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

“Είχε μεγάλη τύχη. Κατόρθωσε να δραπετεύσει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτσιν Βοϊτσιέχοφσκι.

Ο Μάρτσιν Σούντερ, 34 ετών, είχε απαχθεί στα τέλη Ιουλίου από ενόπλους στη διάρκεια μιας επιδρομής εναντίον του κέντρου μέσων ενημέρωσης του Σάρακεμπ, στην επαρχία του Ιντλίμπ(βορειοδυτική Συρία).

Ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ, ο Σούντερ συνεργαζόταν κυρίως με το πρακτορείο Corbis και το πολωνέζικο φωτογραφικό πρακτορείο Studio Melon.

Οι λόγοι της απαγωγής του παραμένουν άγνωστοι. Οι απαγωγείς του δεν διατύπωσαν δημοσίως κανένα αίτημα.

Ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ είχε δηλώσει τον Ιούλιο πως μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και ριζοσπαστική οργάνωση ενδέχεται να πραγματοποίησε την απαγωγή του φωτορεπόρτερ και πως η κλοπή μπορεί πιθανόν να ήταν ένα από τα κίνητρα αυτής της πράξης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, η Συρία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, καθώς τουλάχιστον 39 έχουν σκοτωθεί και 21 έχουν απαχθεί από το 2012, τόσο από τους αντάρτες όσο και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι απαχθέντες δημοσιογράφοι έχουν απελευθερωθεί, ωστόσο εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη μερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ