Αρνητικό ρεκόρ για τον Ολάντ

Αρνητικό ρεκόρ για τον Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται ότι είναι ο πιο μη δημοφιλής Γάλλος πρόεδρος στην ιστορία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη δημοτικότητα του ηγέτη των σοσιαλιστών να έχει σημειώσει κάθετη πτώση εξαιτίας της οργής των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει πέσει κατακόρυφα, στο 26%, και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα Γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30%. Η θετική γνώμη των πολιτών για τον Ολάντ άρχισε να πέφτει πολύ σύντομα μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει σχετικές έρευνες.

Αυτό υπογραμμίζει το δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Ολάντ σε μια περίοδο που η ανεργία και οι φόροι έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της οικονομίας.

Η δημοσκόπηση δείχνει μια σχεδόν ομόφωνη γνώμη: το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.

Περίπου το 84% των ερωτηθέντων –μεταξύ της 24ης και 25ης Οκτωβρίου- πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και το 74% ότι δεν είναι δίκαιη. Η εικόνα του Ολάντ δέχτηκε πρόσφατα ένα ακόμα πλήγμα όταν αυτός επέτρεψε την επιστροφή στη χώρα μιας μετανάστριας, η οποία είχε απελαθεί, αλλά αρνήθηκε μαζί της να επιστρέψει στη Γαλλία και η οικογένειά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ