Κύπρος: Πανηγυρικοί εορτασμοί για το «Όχι»

Κύπρος: Πανηγυρικοί εορτασμοί για το «Όχι»

 

Με πανηγυρικές δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις, ο κυπριακός ελληνισμός τιμά σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η καθιερωμένη παρέλαση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας, στη Λευκωσία. Τον χαιρετισμό της δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον πρέσβη της Ελλάδας, Βασίλη Παπαϊωάννου και την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία.

Νωρίτερα, τελέστηκε δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, την παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος τόνισε ότι οφείλουμε να αντλήσουμε τα κατάλληλα διδάγματα από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να ενεργοποιήσουμε την ιστορική μας μνήμη.

«Η βαριά κληρονομιά που τιμούμε μας υπαγορεύει να αγωνιστούμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα για τον τερματισμό της κατοχής, την ενότητα του κράτους, του λαού, των θεσμών, της οικονομίας, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού,» είπε ο κ. Ομήρου.

Πρέπει, πρόσθεσε, να δώσουμε, το μήνυμα ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα γονατίσει, κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δε θα περάσουν και καμιά δυσκολία ή πίεση δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση.

«Πρέπει να πορευτούμε με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα», τόνισε ο κ. Ομήρου.

Σε σχέση με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να κάνουν γενναιόψυχη αυτοκριτική χωρίς ευθυνοφοβία και χωρίς ισοπεδώσεις που τείνουν να συγκαλύψουν ενόχους και ενοχές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ