Συνελήφθη ο «πετεινός»

Συνελήφθη ο «πετεινός»

Ένας λαθρέμπορος ναρκωτικών που οι αρχές θεωρούν από τους σημαντικότερους στη χώρα συνελήφθη στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κατά την οποία κατασχέθηκαν 587 κιλά κοκαΐνης στην επαρχία Κόρδοβα, στην κεντρική Αργεντινή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας Σέρχιο Μπέρνι.

Τα ναρκωτικά, ιδιαίτερα υψηλής καθαρότητας, ήταν κρυμμένα στην οροφή ενός φορτηγού. Η κοκαΐνη αυτή, αξίας 3 ως 5 εκατ. δολαρίων, προοριζόταν για διανομή στο Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο λαθρέμπορος, Κλαούντιο Ανδράδα, γνωστός με το προσωνύμιο «ο πετεινός», ήταν γνωστός στις αρχές, αφού είχε συλληφθεί την δεκαετία του 1990, αλλά η δικαιοσύνη δεν βρήκε αδιάσειστες αποδείξεις για την εμπλοκή του στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Η κοκαΐνη που καταναλώνεται στην Αργεντινή ή περνάει από την τεράστια επικράτεια της χώρας προέρχεται συνήθως από τη Βολιβία, το Περού ή την Κολομβία.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ιδίως στην επαρχία Σάντα Φε και στην περιοχή του λιμανιού Ροσάριο, που είναι σημαντικό για τον αγροτοβιομηχανικό τομέα—ένα κτίριο της δημόσιας διοίκησης εκεί έγινε στόχος αγνώστων που το πολυβόλησαν την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ