Αποζημίωση λόγω ψυχολογικού τραύματος

Αποζημίωση λόγω ψυχολογικού τραύματος

Ένας αστυνομικός, ο οποίος απολύθηκε επειδή ψέκασε με σπρέι πιπεριού φοιτητές που διαδήλωναν το 2011 στο πλαίσιο του κινήματος “Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ” έλαβε αποζημίωση ύψους 38.000 δολαρίων για το “ψυχολογικό τραύμα” που υπέστη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνιας.

Ο Τζον Πάικ υποστηρίζει ότι έλαβε περισσότερα από 17.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τουλάχιστον 10.000 μηνύματα στο κινητό του και εκατοντάδες απειλητικές επιστολές αφότου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που τον έδειχνε να ψεκάζει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ντέιβις. Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία και δεν είχαν θέσει κανέναν σε κίνδυνο.

Μετά το επεισόδιο αυτό ο Πάικ καθαιρέθηκε από τη θέση του και τον Ιούλιο του 2012 παραιτήθηκε από την αστυνομία του Πανεπιστημίου. Ένα χρόνο μετά όμως κατέθεσε αίτημα αποζημίωσης, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει ψυχικά και νευρολογικά προβλήματα εξαιτίας των απειλών που δέχτηκε.

Το Πανεπιστήμιο Ντέιβις δέχτηκε να χορηγήσει στον Πάικ 38.055,79 δολάρια, ποσό που υπολογίστηκε με βάση τις αποζημιώσεις που δίνουν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας στα άτομα με αναπηρία.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το Πανεπιστήμιο είχε αποζημιώσει και 21 φοιτητές, με το ποσό των 30.000 δολαρίων στον καθένα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ