Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι μάνατζερ

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι μάνατζερ

Όχι, αυτή τη χρονιά δεν δεσπόζουν στην «χρυσή λίστα» μεγάλα ονόματα της Wall Street όπως είχαμε συνηθίσει εδώ και χρόνια. Την μεγάλη έκπληξη στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων μάνατζερ του κόσμου κάνει φέτος ο ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζούκεμπεργκ,  οποίος ήδη από τα 29 του, φιγουράρει πρώτος στην λίστα, αφήνοντας πίσω του πολύπειρα στελέχη εταιρειών- κολλοσών στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νεαρός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως για το έτος που μας πέρασε, κέρδισε 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τον Διευθυντή της Kinder Morgan, Ρίτσαρντ Κίντερ με αποδοχές που πλησιάζουν το 1,16 εκατομμύρια δολάρια.  Βέβαια, το ποσό αυτό, ο ιδιοκτήτης του Facebook το απέκτησε ύστερα από την πώληση 60 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας του, κάνοντας χρήση του δικαιώματος προαιρέσεως το οποίο έχει.

Την πεντάδα των καλύτερα αμειβόμενων μάνατζερ κλείνουν οι Μέλ Κάρμαζιν της Sirius XM Radio, με 255.3 εκατομμύρια δολλάρια, ο Γκρέγκορι Μαφέι της Liberty Media και της Liberty Interactive με 391 εκατομμύρια δολάρια και ο γνωστός Τίμ Κούκ της Apple με 143,8 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να επισημανθεί πως μόνο 5 από τους της λίστας είναι διορισμένα στελέχη στις εταιρείες τους,  ενώ οι υπόλοιποι είναι πέραν από μάνατζερς και ιδρυτές τους.

Οι εκπλήξεις στη λίστα όμως δεν τελειώνουν, καθώς στην πρώτη δεκάδα σκαρφάλωσε και ο μάνατζερ των Sturbucks Χάουαρντ Σούλτς με 117,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη απουσιάζουν απο την πρώτη δεκάδα της φετινής λίστας.

Τέλος, σημαντικό στοιχείο είναι ότι παρά τις μεγάλες εσωτερικές διακυμάνσεις και ανακατατάξεις  στη λίστα, τα κέρδη των μεταγραφόμενων μάνατζερ παρουσίασαν κατά μέσο όρο αυξητικές τάσεις περί το 8,5 %, παρά την οικονομική κρίση. Την χρυσή δεκάδα συμπληρώνουν οι Μάρκ Μπένιοφ της Saleforce.com και ο Φράνκ Κόιν της Verisk Analysis με τις ετήσιες αποδοχές και των δύο να πλησιάζουν στα 105 εκατομμύρια δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ