Süddeutsche: «500 παιδιά Ρομά αγνοούνται»

Süddeutsche: «500 παιδιά Ρομά αγνοούνται»

 

Ένα από τα θέματα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στον γερμανικό Τύπο είναι η υπόθεση της μικρής Μαρίας και τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με το πώς βρέθηκε στα χέρια του ζευγαριού Ρομά.

Η Süddeutsche Zeitung σε ένα εκτενές άρθρο, ανάμεσα σε άλλα, γράφει:

«Την ώρα που η Μαρία αναζητά τους βιολογικούς της γονείς, στην Ελλάδα αναδεικνύεται ένα παλιό θέμα που έμοιαζε να είχε ξεχαστεί. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί υποσχέθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης. Πρόκειται για τα 500 παιδιά Ρομά, για τα οποία κανείς δεν ξέρει που μένουν εδώ και δέκα χρόνια. Πρόκειται για τα λεγόμενα παιδιά των φαναριών».

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ για το τέλος της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Η εφημερίδα γράφει:

«Τα περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο για το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Χθες το βράδυ το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε το δρόμο για να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος. Σύμφωνα με μια αλλαγή του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότησή τους εάν αυτά θεωρηθούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ