Βρέθηκε «Μαρία» και στην Ιρλανδία

Βρέθηκε «Μαρία» και στην Ιρλανδία

Το «κυνήγι» των ξανθών παιδιών που ζουν με Ρομά ξεκίνησε. Ένα ανοιχτόχρωμο 7χρονο κοριτσάκι που ζούσε με οικογένεια Ρομά στην περιοχή Τάλα στο νότιο Δουβλίνο εντοπίστηκε και αποσπάσθηκε από την ιρλανδική αστυνομία από τους “γονείς” του μέχρι να αποδειχθεί η πραγματική του ταυτότητα. Η κηδεμονία του προς το παρόν έχει ανατεθεί στην πρόνοια μέχρι να γίνουν οι ενδεδειγμένες εξετάσεις DNA. Οι φερόμενοι ως γονείς του κοριτσιού είναι τσιγγάνοι από τη Ρουμανία και ζουν στο νότιο Δουβλίνο.

Η επιχείρηση προγραμματίστηκε ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι στη συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ένα παιδί που δεν έμοιαζε καθόλου με όλα τα άλλα.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα της μεγαλύτερης ταμπλόιντ Κυριακάτικης εφημερίδας της Ιρλανδίας, Sunday World. Στο δημοσίευμα τονίζεται η ομοιότητα με την περίπτωση της μικρής Μαρίας που ζούσε με Ρομά στα Φάρσαλα, οι οποίοι δεν είναι οι φυσικοί της γονείς .

Όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ, οι αστυνομικές αρχές όταν έφτασαν στον καταυλισμό, διαπίστωσαν ότι το ξανθό κοριτσάκι με τα μπλε μάτια δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο από την πολυμελή οικογένεια. Οι δύο ενήλικες επέμειναν ότι το παιδί είναι δικό τους αλλά δεν είχαν να επιδείξουν κάποιο πιστοποιητικό γέννησης. Στη συνέχεια διερευνήθηκαν τα αρχεία του νοσοκομείου Κουμ όπου υποτίθεται ότι γεννήθηκε το παιδί τον Απρίλιο του 2006 αλλά κι εκεί δεν βρέθηκε κανένα σχετικό αρχείο.

Οι γονείς της 7χρονης δεν συνελήφθησαν, αλλά θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι βιολογικοί γονείς της.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ