Κατηγορεί βουλευτές για την απαγωγή του

Κατηγορεί βουλευτές για την απαγωγή του   

Ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, κατηγόρησε δύο βουλευτές ενός ισλαμιστικού κόμματος για συμμετοχή τους στην απαγωγή του από ομάδα ένοπλων πρώην ανταρτών, σε αντίποινα για τη σύλληψη από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του Αμπού Ανάς αλ Λίμπι, υπόπτου για τη συμμετοχή του στην αλ Κάιντα και στις επιθέσεις κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία (1998).

Δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, η εύθραυστη κυβέρνηση της Λιβύης και οι νεοσύστατες ένοπλες δυνάμεις της αγωνίζονται να διατηρήσουν τον έλεγχο απέναντι στις ποικίλες πολιτοφυλακές και τις ένοπλες ισλαμιστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να κατέχουν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών της χώρας και τμημάτων του κρατικού μηχανισμού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η ένοπλη οργάνωση απήγαγε τον Ζεϊντάν από ένα ξενοδοχείο στην Τρίπολη και τον απελευθέρωσε επτά ώρες αργότερα. «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν την ανέγερση αυτού του κράτους», δήλωσε την Κυριακή στους δημοσιογράφους ο Ζεϊντάν.

Η κυβέρνησή του κατηγορεί δύο μέλη του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου, τον Μουσταφά αλ-Ταρίκι και τον Μουχάμεντ αλ-Κιλάνι, για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του, αναφέρει το Reuters. 

Αμφότεροι οι νομοθέτες απέρριψαν τις κατηγορίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ