Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη

Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ένας άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά σε ένα καφέ στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές της ιρακινής ασφάλειας.

Από την επίθεση αυτή αυτοκτονίας, η οποία έγινε στην συνοικία Αλ Άμιλ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, στην νότια Βαγδάτη, τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 39 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Φέτος έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιθέσεις σε καφέ στο Ιράκ, όπως και σε αγορές ή τεμένη ή ακόμη και σε γήπεδα ποδοσφαίρου.

Την Πέμπτη ένας άνδρας με στολή αστυνομικού είχε επίσης πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε ένα καφέ της πόλης Τουζ Χουρμάτου, νότια της Βαγδάτης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων.

Στην συνέχεια την Παρασκευή τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη ενός αυτοκινήτου που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά από ένα κατάστημα στο Ελ Μέχτελ, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Μετά τις τελευταίες αυτές επιθέσεις ανήλθε σε περισσότερους από 470 ο αριθμός των νεκρών από τα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ από τις αρχές του Οκτωβρίου και σε άνω των 5.200 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία στηρίζεται στα στοιχεία ιατρικών και αστυνομικών πηγών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ