Τουρκία: Βγάζει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις αμφιλεγόμενες έρευνές της για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας σήμερα το βράδυ.

“Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου από το λιμάνι της Μερσίνας” (νότια), ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει ότι το γεωτρύπανο της Τουρκίας θα αρχίσει νέες έρευνες.

Ο Τούρκος  υπουργός Ενέργειας είχε πει πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη, η τοποθεσία των ερευνών αλλά σίγουρα «αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα. Εξετάζονται 5-6 σημεία και ένας από αυτά θα επιλεγεί», είχε δηλώσει, χωρίς να αποκλείει την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Το γεωτρύπανο που ετοιμάζεται να ρίξει στις βαθιές θάλασσες η Τουρκία είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο στον στόλο των γεωτρυπάνων που διαθέτει η Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ