Ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν

Ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν

Η αστυνομία που διενεργεί διεθνή έρευνα για την τύχη της Μαντλίν ΜαΚάν, της μικρής Βρετανής που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, έχει καταλήξει σε μία νέα εκδοχή των γεγονότων σχετικά με την πιθανή απαγωγή της και μάλιστα στοχεύει να ανακρίνει έναν άνδρα.

Η Μαντλίν, η οποία ήταν τότε τριών ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007 την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.

Σε ανακοίνωσή της χθες Κυριακή με αφορμή την προβολή της εκπομπής Crimewatch του BBC, που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ, η βρετανική αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα (με τη βοήθεια της τεχνολογίας και βάσει των περιγραφών δύο μαρτύρων) μία σειρά από φωτογραφίες υπόπτων που θέλει να ανακρίνει.

“Ο σκοπός της έκκλησης είναι να επιχειρηθεί η αναγνώριση αυτών των ανδρών, να αποκλειστούν όσοι είναι αθώοι ή να διακριβωθεί αν συνδέονται (με την υπόθεση) με οποιονδήποτε τρόπο”, ανέφερε η αστυνομία.

“Η ακολουθία των γεγονότων στην οποία καταλήξαμε δίνει νέα βαρύτητα σε πρόσωπα και κινήσεις”, σημειώνει.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός άνδρα συγκεκριμένα, τον οποίο είδαν δύο μάρτυρες στο θέρετρο περίπου την ώρα της εξαφάνισης της Μάντλιν.

“Ενώ αυτός ο άνδρας ενδέχεται να αποτελεί ή να μην αποτελεί το κλειδί στην έρευνα, ο εντοπισμός του και η κατάθεσή του είναι για εμάς ζωτικής σημασίας”, δήλωσε ο επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα του BBC Crimewatch, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέληξε στην πιο λεπτομερή αναπαράσταση της ημέρας εξαφάνισης της Μάντλιν.

Απόψε το βράδυ πρόκειται να προβληθεί στη Βρετανία και στη συνέχεια στην Ολλανδία και την Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Η έρευνά μας μέχρι σήμερα έχει σημαντικά αλλάξει την αλληλουχία και την επικρατούσα εκδοχή των γεγονότων”, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε δική της έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μάντλιν τον Ιούλιο θεωρώντας ότι η μικρή μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ