Προειδοποιεί για βίαιες αναταράξεις

Προειδοποιεί για βίαιες αναταράξεις

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ προειδοποίησε εναντίον των συνεπειών από μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ η οποία θα προκαλούσε, όπως υπογραμμίζει, εξαιρετικά βίαιη αναταραχή στο σύνολο των χρηματαγορών του πλανήτη.

“Αν επρόκειτο να έχουμε ένα ατύχημα στο αμερικανικό χρέος, αυτό θα αποτελούσε, όπως είπε το ΔΝΤ, ένα κεραυνό για τις χρηματαγορές, θα προκαλούσε εξαιρετικά βίαιες και βαθιές παγκόσμιες αναταράξεις”, υπογράμμισε ο Νουαγέ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Λε Φιγκαρό”.

Ο Νουαγέ εξήγησε πως η ανακοίνωση της Ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία συνεδρίασε αυτό το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα και κάλεσε την Ουάσινγκτον να άρει το αδιέξοδο, είχε στόχο “να κάνει την αμερικανική κοινή γνώμη να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα από ένα μπλοκάρισμα τέτοιου τύπου”.

Ένας μπλοκάρισμα διαρκείας της αμερικανικής κυβέρνησης θα επέφερε “μείωση της εμπιστοσύνης και αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και αυτό θα αποτελούσε σοβαρή τροχοπέδη για την αμερικανική ανάπτυξη”, υπογράμμισε.

Αν το Κογκρέσο δεν προχωρήσει σε αύξηση του ορίου του χρέους πριν από τις 17 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να βρεθούν πολύ γρήγορα σε αδυναμία να εκπληρώσουν ορισμένες από τις δεσμεύσεις τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ