Σόιμπλε: Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται μαθήματα

Σόιμπλε: Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται μαθήματα

Οι Αμερικανοί ηγέτες δεν έχουν ανάγκη από «μαθήματα» για να βγάλουν τη χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν χρειάζονται ένα μάθημα. Αυτό που χρειάζονται είναι απλώς η δύναμη για να καταλήξουν σε μια συμφωνία» οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι, ώστε να τερματιστεί η παράλυση μέρους του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, σημείωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

«Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα αδιανόητη. Οι συνέπειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη «αναμφισβήτητα θα επηρεαστεί περισσότερο».

Εξάλλου στην τελική της ανακοίνωση χθες Παρασκευή το βράδυ η G20 εξέφρασε επίσημα την ανησυχία της για το αμερικανικό αδιέξοδο και κάλεσε την Ουάσινγκτον να δράσει άμεσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ