Νεκροί αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Νεκροί αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Δύο Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έναν βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα της πόλης Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από έναν τοπικό αξιωματούχο.

Το όχημα εξερράγη αφού ο οδηγός του “έσπασε τις μπάρες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος”, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Ναγκαρχάρ, Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι. “Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν και ο δράστης είναι επίσης νεκρός”, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη όμως οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν συχνά οι αντάρτες Ταλιμπάν στον πόλεμό τους εναντίον των νέων αρχών της χώρας, μετά την εκδίωξή τους από την εξουσία, το 2001.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την επομένη της άφιξης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Καμπούλ για διήμερη επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στοχεύει να δώσει νέα ώθηση στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι σχετικά με την αποχώρηση των 87.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα μετά το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ