Διανομή τροφίμων και στη Βρετανία

Διανομή τροφίμων και στη Βρετανία

Η φτώχεια δεν γνωρίζει σύνορα, κάτι που αποδεικνύεται από την πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού να συλλέξει και να μοιράσει τρόφιμα σε Βρετανούς πολίτες.

Αν και, θεωρητικά, οι Βρετανοί ζουν κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες συγκρινόμενοι με άλλους Ευρωπαίους, υπάρχουν αρκετές οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ενδεικτικό αυτού είναι ότι ο Ερυθρός Σταυρός αποφάσισε να αναλάβει δράση συλλέγοντας και μοιράζοντας τρόφιμα για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού θα βρεθούν σε περίπου 2.000 καταστήματα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα.

Εν συνεχεία, δράση θα αναλάβουν δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις (FareShare, Trussell Trust), οι οποίες θα φροντίσουν ώστε να εφοδιαστούν με τα τρόφιμα αυτά οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Συνήθως, στο άκουσμα του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, οι πολίτες μνημονεύουν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και τις δραματικές συνέπειές του. Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με διανομή τροφίμων», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: AAP

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ