Κοινή αποστολή για την καταστροφή των χημικών

Κοινή αποστολή για την καταστροφή των χημικών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν προέβαλε καμία αντίρρηση στην πρόταση που τέθηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού για τη δημιουργία μίας κοινής αποστολής διεθνών φορέων που θα φέρει εις πέρας την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο, συνιστά τη σύσταση ενός σώματος 100 επιθεωρητών από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων προκειμένου να επιβλέπει τις διεργασίες για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

«Όχι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» στην πρόταση του Μπαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του 15μελούς συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Δώδεκα επιπλέον επιθεωρητές του OPCW έχουν ήδη καταφθάσει στη Συρία, όπου ήδη βρίσκονται 15 ακόμα, οι οποίοι επιβλέπουν τις διαδικασίες για την καταστροφή του οπλοστασίου της χώρας.

Στην πρότασή του ο Μπαν έχει θέσει ως στόχο να έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας μέχρι τα μέσα του 2014.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ