Τουρκία: Επίθεση στην Ελλάδα με στόχο τον Κιλιτσντάρογλου

Για ακόμα μια φορά η Άγκυρα υιοθετεί την τακτική εξαγωγής των εσωτερικών κρίσεων προς την Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, να επιτίθεται στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας δολοφονική τη μεταναστευτική της πολιτική.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, ο Ομέρ Τελίκ σήμερα επιτέθηκε κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο οποίος έχει πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να σταλούν πίσω στη Συρία.

«Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους», είπε ο Τσελίκ και πρόσθεσε ότι «όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο Πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους. Ο Κιλιτζντάρογλου έχει μπροστά του μια μηχανή σφαγής και μιλάει σαν να συμπαθεί το καθεστώς Άσαντ. Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Τσελίκ.

Η Γαλάζια Πατρίδα τους διχάζει

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Τσελίκ επιτέθηκε και κατά του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος είπε ότι το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι μαξιμαλιστική θέση, κατηγορώντας τον ότι παίρνει το μέρος της Ελλάδας. «Διάβασα σήμερα τα λόγια του έλληνα υπουργού Εξωτερικών και είναι λυπηρό που τα λόγια του και αυτά που είπαν αυτοί οι φίλοι (CHP) είναι τόσο παράλληλα» δήλωσε ο Τσελίκ.

«Ενώ ο πρόεδρος μας έκανε έκκληση στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ, για να μην πεθαίνουν τα παιδιά στη Μεσόγειο. Υπάρχουν δυο λόγοι του θανάτου των παιδιών στη Μεσόγειο. Ο ένας είναι το καθεστώς Άσαντ που προσπαθεί να τους σκοτώσει μαζί με τις οικογένειες τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η Ελλάδα που σουβλίζει τα φουσκωτά τους. Η Ελλάδα που τους ξεγυμνώνει, τους κλέβει τα χρήματα και τους βασανίζει».

Ο Τσελίκ επιχείρησε μα αποδείξει ότι η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται παραδόπιστα, υιοθετώντας συνεχώς αντεθνικές θέσεις και γι αυτό την κατηγόρησε ευθέως ότι συντάσσεται με τις θέσεις της Ελλάδας στη Γαλάζια Πατρίδα, που αποτελεί, όπως είπε, την κόκκινη γραμμή της Τουρκίας. “Άκουσα σήμερα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και διάβασα τα λόγια του. Είναι εξαιρετικά λυπηρό τα λόγια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών να μοιάζουν τόσο με τα λόγια κάποιων εδώ. Αν ψάχνουν κάποιους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά (σ.σ. να τους κάνουν καλύτερα τη δουλειά), θα τους βρουν εδώ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα για πνιγμούς παιδιών και οικογενειών στη Θάλασσα.

«Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είναι πάντα υπέρ της Ελλάδας, υπέρ της κυβέρνησης Άσαντ και υπέρ της κυβέρνησης Χαφτάρ στη Λιβύη”, είπε ο Τσελίκ και διερωτήθη για τον Κιλιτσντάρογλου: “Γιατί δεν έχει πάρει θέση εναντίον των στελεχών του κόμματός του που εκφράζουν θέσεις υπέρ της Ελλάδας και όχι υπέρ του Κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας;»

Με τον τρόπο αυτό ο Τσελίκ απάντησε στον Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, ο οποίος χθες κατηγόρησε προσωπικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο του μικρού Αϊλάν, του μικρού πρόσφυγα από τη Συρία, το σώμα του οποίου ξεβράστηκε πριν από χρόνια στις ακτές της Τουρκίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ