• Λέττα: «Η ιταλική πολιτική αλλάζει σελίδα»

  4:02 μμ, Κυριακή 06 Οκτ 2013 4:02 μμ, Κυριακή 06 Οκτ 2013

  Λέττα: «Η ιταλική πολιτική αλλάζει σελίδα»

  «Αφήσαμε πίσω μας μια ολόκληρη πολιτική εποχή. Την Τετάρτη, με μια ισχυρή πολιτική αντιπαράθεση, παρήλθε μια περίοδος η οποία κράτησε είκοσι χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ενρίκο Λέττα σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24.

  «Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε την πτώση της κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, ερμηνεύοντας την βούληση της χώρας, αποφάσισε ότι έπρεπε να τραβήξουμε μπροστά. Αποφάσισα να πάρω το όποιο ρίσκο, χωρίς 'διαμεσολαβητές', και ζήτησα να εκφρασθούν άμεσα η βουλή και η γερουσία», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

  Ο Ενρίκο Λέττα αποσαφήνισε στην ίδια συνέντευξη ότι, μετά την ψηφοφορία της γερουσίας και την τελική επιλογή του Μπερλουσκόνι, να προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης, αναφώνησε: «μεγάλε!» κοιτάζοντας τον ηγέτη της "Φόρτσα Ιτάλια", διότι «δεν περίμενε, ποτέ, τόσο ξαφνική αλλαγή στάσης του, κατά συνέπεια όλης της παράταξης της κεντροδεξιάς.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2013 θα πρέπει να έχει εγκριθεί, οριστικά, ο νόμος για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, ότι θα εργασθεί άμεσα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας, επισήμανε επίσης ότι θεωρεί προσωπικά ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συνολική μεταρρύθμιση των κλιμάκων που ισχύουν για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

  Σε ό,τι αφορά τέλος, την μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ο πρώην περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Μπάρι, Ραφαέλε Φίττο, ζήτησε σήμερα την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της Φόρτσα Ιτάλια, με την πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία της.

  «Προσοχή, σε μια τέτοια κρίσιμη φάση η σύγκληση συνεδρίου θα μπορούσε να μάς οδηγήσει στη διάσπαση της παράταξης», προειδοποιεί, όμως, ο υπουργός αρμόδιος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις Γκαετάνο Κουαλιαριέλλο, ένας από τους «αντιφρονούντες» που φέρονται έτοιμοι- στην περίπτωση και νέων εσωτερικών συγκρούσεων- να εγκαταλείψουν τον πολιτικό σχηματισμό του «πρώην Καβαλιέρε».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα