Νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα

Νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα

Οι τέσσερις εκ των έξι επιβατών ενός αμερικανικού κυβερνητικού αεροσκάφους σκοτώθηκαν εχθές όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη κατά μήκος της ζούγκλας στα σύνορα μεταξύ Κολομβίας και Παναμά, μια περιοχή γνωστή για το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, δήλωσαν κολομβιανές στρατιωτικές πηγές.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν πέντε Αμερικανοί και ένας υπήκοος του Παναμά, συνετρίβη στην κολομβιανή επαρχία Τσόκο, μία περιοχή όπου αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας και συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι δύο επιζήσαντες, μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε περιφερειακό νοσοκομείο. Οι κολομβιανές στρατιωτικές πηγές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα ονόματα των επιβατών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον βασικό σύμμαχο της Κολομβίας στον αγώνα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και την καταστολή των ενόπλων ομάδων, οι οποίες εισπράττουν εκατομμύρια δολάρια από την παραγωγή και τη μεταφορά κοκαΐνης, δήλωσαν στο Reuters πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Ουάσινγκτον παρέχει επίσης βοήθεια στον Παναμά, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κολομβία και το Μεξικό και αποτελεί την έδρα των μεγαλύτερων καρτέλ που προμηθεύουν κοκαΐνη στην αμερικανική αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα ένας πιλότος των ΗΠΑ σκοτώθηκε και ο συγκυβερνήτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης ψεκασμού των φυτών της κόκας στα νότια της Κολομβίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ