BINTEO-BBC: Ο τιμοκατάλογος της Χ.Α.

BINTEO-BBC: Ο τιμοκατάλογος της Χ.Α.

Με τίτλο «Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα: “Μην πεις λέξη αλλιώς θα κάψω ζωντανή” » το BBC αποκαλύπτει πληρωμές μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προχωρήσουν σε ξυλοδαρμούς.

Το BBC φιλοξενεί δηλώσεις μίας πρώην υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής η οποία όπως λέει, προσχώρησε στο κόμμα αναζητώντας υποστήριξη καθώς είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση.

«Μόλις μπήκα μέσα είδα γκλομπς και ασπίδες. Όταν μπήκε στην αίθουσα ο αρχηγός, όλα τα μέλη στάθηκαν προσοχή. Μιλούσαν για ξυλοδαρμούς ομοφυλοφίλων και σκουρόχρωμων ανθρώπων», είπε η γυναίκα στον ρεπόρτερ του BBC.

Η πρώην υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε στο βρετανικό δίκτυο ότι ένα μέλος του κόμματος της έκανε την εξής προσφορά: «Μου είπε ότι μπορεί να σπάσει το χέρι κάποιου για 300 ευρώ, να βάλει φωτιά σε ένα αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ ή να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα για 1.500 ευρώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, του απάντησε ότι δεν επιθυμούσε τίποτα από αυτά. Αμέσως μετά την κουβέντα που είχε με το μέλος του κόμματος, σταμάτησε την επικοινωνία με την οργάνωση.

«Αργότερα, ο ίδιος επέστρεψε και απείλησε ότι σε περίπτωση που πούμε το οτιδήποτε για αυτήν τη συζήτηση, θα μας έκαιγε ζωντανούς», είπε στο BBC.

 

Δείτε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ