Αεροπορικό δυστύχημα στη Νιγηρία

Αεροπορικό δυστύχημα στη Νιγηρία

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα μικρό, ναυλωμένο αεροσκάφος με 27 επιβαίνοντες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση στον τερματικό σταθμό εσωτερικών πτήσεων του αεροδρομίου του Λάγος, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αερομεταφορών Τζο Ομπι δήλωσε ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα με το αεροπλάνο της εταιρείας Associated Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση από την εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας προς το Ακούρε, μία νοτιοδυτική πόλη που απέχει σχεδόν 225 χιλιόμετρα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 20 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στον τύπο του αεροσκάφους.

“Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να πάρει ύψος σωστά κι έτσι κατέπεσε. Ορισμένοι μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Κάποια πτώματα βρέθηκαν, αλλά υπάρχουν και επιζώντες”, είπε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο Γιακούμπου Ντάτι, γενικός διευθυντής συντονισμού της νιγηριανής αρχής αεροδρομίων από τον τόπο του δυστυχήματος, τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς.

Πολλοί τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το αεροπλάνο μετέφερε μία οικογένεια και τη σορό του πρώην κυβερνήτη του κρατιδίου Οντο, του Ολουσεγκούν Αγκάγκου, στην κηδεία του.

“Υπάρχει πολύς καπνός στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Πυροσβέστες σπεύδουν επί τόπου”, είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Ρασάκι Ρακόντ, ο οποίος διαθέτει συνεργείο αυτοκινήτων πλησίον του αεροδρομίου.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία παρότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής.

Πέρυσι τον Ιούνιο, 163 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση ενός αεροσκάφους της Dana Air σε κτιριακό συγκρότημα του Λάγος –το σοβαρότερο αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα εδώ και δύο δεκατίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ