Λιβύη: Επίθεση στην ρωσική πρεσβεία

Λιβύη: Επίθεση στην ρωσική πρεσβεία

Μερικές δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν την Τετάρτη το βράδυ να εισβάλουν στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη, μετά από φήμες για τη δολοφονία ενός αξιωματικού του στρατού από μια Ρωσίδα στην πρωτεύουσα της Λιβύης. Οι οργισμένοι διαδηλωτές κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο και προκάλεσαν ζημιές στην πύλη εισόδου της πρεσβείας. Τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έφθασαν στην περιοχή για να συνδράμουν στην εξασφάλιση των διπλωματών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διαλύσουν τους διαδηλωτές και να εκκενώσουν το κτίριο από το ρωσικό διπλωματικό προσωπικό, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μάρτυρες. Ο πρωθυπουργός Αλί Ζειντάν και ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ, μετέβησαν στη ρωσική πρεσβεία, «για να δουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Σύμφωνα με το πρακτορείο LANA η επίθεση προκάλεσε “μικρές υλικές ζημιές” στο κτίριο.

Αντικρουόμενες είναι εν τω μεταξύ οι πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας του αξιωματικού στην περιοχή Σουκ Τζούμα της Τρίπολης. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι μια ρωσίδα δολοφόνησε τον αξιωματικό για το ρόλο του στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θύτης είναι η σύζυγος του θύματος που τον σκότωσε για προσωπικούς λόγους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ