Ερντογάν: Νέα μεσολάβηση στον πόλεμο με… τηλεφώνημα

Σταθερά εξυπηρετεί το στόχο του μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Τη Μεγάλη Παρασκευή δήλωσε ότι θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά και της Ουκρανίας, τις επόμενες ημέρες.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι μια τέτοια τηλεφωνική επικοινωνία θα οδηγήσει σε μία συνάντηση των δύο ηγετών, στην Τουρκία, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει κοινό θαλάσσιο σύνορο με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες και έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο.

Έχει φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στον ουκρανό και τον ρώσο ΥΠΕΞ στην Αττάλεια και μεταξύ διαπραγματευτών από τις δύο χώρες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ασκεί πιέσεις και για συνάντηση των δύο προέδρων.

“Δεν έχουν εξαντληθεί οι ελπίδες μας”, είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας.

“…Σχεδιάζουμε να έχουμε και πάλι τηλεφωνική επικοινωνία με τον (ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν και τον (ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι σήμερα ή αύριο. Με την τηλεφωνική επικοινωνία σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την διαδικασία της Κωνσταντινούπολης σε επίπεδο ηγετών”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.