Ουκρανία: Νέα επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν – “Σημαντικό να διατηρήσουν οι δύο πλευρές τον διάλογο”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν επίσης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη διαπραγματευτές από τη Μόσχα και το Κίεβο. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «οι θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες αναπτέρωσαν τις ελπίδες για την ειρήνη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις δυο πλευρές να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, σημείωσε ότι ήθελε ως επιστέγασμα να φέρει κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ