Πακιστάν: Στους 208 οι νεκροί

Πακιστάν: Στους 208 οι νεκροί

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν, αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 208 ανθρώπους, μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μία απομακρυσμένη ορεινή περιχή, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

“Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς”, δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της Περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό. Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι απ’ αυτό το μεγέθους 7,7 βαθμών σεισμό που έγινε αισθητός ως το Ιράν και την Ινδία.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός, ώστε έκανε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ, για να δουν το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός έκανε να βγει από τη θάλασσα.

“Περίπου το 90% των σπιτιών στην Περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν”, δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες, για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ