Συνάντηση Λαγκάρντ-Ροχανί

Συνάντηση Λαγκάρντ-Ροχανί

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί για συνομιλίες που επικεντρώθηκαν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του και στην εξεύρεση τρόπων για να διευρυνθούν οι σχέσεις της Τεχεράνης με τον διεθνή αυτό οικονομικό οργανισμό.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η συνάντηση αυτή έγινε στο περιθώριο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κατόπιν αιτήματος της Τεχεράνης. Στόχος ήταν να συζητήσουν οι δύο πλευρές “τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, τις οικονομικές προτεραιότητες της ιρανικής κυβέρνησης και πώς θα μπορούσε να βαθύνει η σχέση του Ιράν με το ΔΝΤ”, συμπλήρωσε.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές αφότου ο Ροχανί ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο. Η πιθανότητα μιας αποστολής του ΔΝΤ στο Ιράν για να εξετάσει την κατάσταση της οικονομίας της χώρας αυτής θα συζητηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατέληξε ο Ράις.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ