• Τιμούν Έλληνα βετεράνο

  5:20 πμ, Τετάρτη 25 Σεπ 2013 5:20 πμ, Τετάρτη 25 Σεπ 2013

  Τιμούν Έλληνα βετεράνο

  Τρεις βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου πολέμου, ένας Αμερικάνος, ένας Έλληνας και ένας Ελληνοαμερικανός, θα τιμηθούν στο πλαίσιο του τρίτου εορτασμού της Ημέρας του Όχι, στις 24 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον.

  Το "παρών" στην εκδήλωση, αναμένεται να δώσουν ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, διπλωμάτες και βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

  Όπως ανακοίνωσε το "Ίδρυμα της Ημέρας του Όχι", θα τιμηθούν ο Αμερικάνος γερουσιαστής, Τζον Ντίνγκελ, ο Ελληνομαερικάνος Κρίστοφερ Μεχιέλ (μετά θάνατον) και ο Κωσταντίνος Κόρκας, εκ μέρους των Ελλήνων βετεράνων.

  Ο Τζον Ντίνγκελ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου γερουσιαστή, κατετάγη στον αμερικανικό στρατό το 1944, σε ηλικία 18 ετών και πήρε μέρος στην εισβολή στην Ιαπωνία, τον Νοέμβριο του 1945. Εξελέγη στη Γερουσία το 1955.

  Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό, κερδίζοντας πολλά παράσημα. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πήρε μέρος στη Μάχη της Κρήτης, το 1941. Ως μέλος του Ιερού Λόχου, συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα νησιά του Αιγαίου και τραυματίστηκε δύο φορές

  Ο Κρίστοφερ Μεχιέλ, ο οποίος πέθανε το 2002 σε ηλικία 82 ετών, υπηρέτησε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως πιλότος στη Μέση Ανατολή. Μετά το τέλος του πολέμου και μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 1972 υπηρέτησε στην υπηρεσία πληροφοριών.

  Το βραβείο θα δοθεί στην γυναίκα του Σελέστ και τον γιο του Ντένις.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα