Αυξάνονται οι νεκροί στο Πακιστάν

Αυξάνονται οι νεκροί στο Πακιστάν

Σε τουλάχιστον 39 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος.

Ο Κάμραν Ζία, εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι όλοι οι νεκροί βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Αουάραν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες υπολογίζονται σε 15 ως 20.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία του αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS), 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος περίπου 15 χιλιομέτρων, ενώ εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Αουάραν, στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην φτωχή και απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Αουάραν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Μπαλουτσιστάν Τζαν Μουχάμαντ Μπαλέντι. “Φοβόμαστε για πολλούς νεκρούς. Δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί σε αυτήν την περιοχή, αλλά προσπαθούμε να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους πληγέντες”, πρόσθεσε.

“Περίπου 200 στρατιώτες εστάλησαν στις περιοχές της Αουάραν και της Χούζνταρ”, πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια της Αουάραν, δήλωσε παράλληλα υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε από τον στρατό και την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών να μη φεισθούν προσπαθειών για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Την ίδια ώρα το USGS σήμανε “κόκκινο συναγερμό” μετά τον σεισμό αυτόν εκτιμώντας ότι “είναι πιθανός ένας υψηλός αριθμός θυμάτων” και ότι η “καταστροφή αυτή θα επεκταθεί”.

“Στο παρελθόν οι σεισμοί αυτού του είδους χρειάστηκαν εθνική και διεθνή ανταπόκριση”, υπογράμμισε το USGS, το οποίο προέβλεψε επίσης οικονομικές ζημίες για την χώρα αυτή των περίπου 180 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ