«Greece Is The Word!»

«Greece Is The Word!»

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η Ελλάδα τιμάται στο Λονδίνο σε μια γιορτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, με τίτλο «Greece Is The Word!». Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σάουθ Μπανκ (Southbank), θα αποτελέσει μια δυναμική, δημιουργική απάντηση στο θέμα της ελληνικής κρίσης.

Βρετανοί,  όπως η ιστορικός Μπέθανι Χιούζ, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και ο ανταποκριτής του BBC Πολ Μέισον, θα συναντηθούν με διακεκριμένους έλληνες καλλιτέχνες,  για να προσφέρουν στο κοινό μια ημέρα γεμάτη  διάλογο και τέχνη, φωτίζοντας τις μεγάλες στιγμές αλλά και τις τραγωδίες της ελληνικής ζωής και της ελληνικής λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση θα ανοίξει σε κλασικό ύφος με την ιστορικό και τηλεοπτική παρουσιάστρια Μπέθανι Χιούζ, η οποία θα μιλήσει για την Ελένη της Τροίας και την συγγένεια των αρχαίων Ελλήνων με τον δικό μας σημερινό κόσμο. Τη σκυτάλη θα πάρει η Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει γράψει τα ελληνικά μυθιστορήματα «Το Νησί» και «Το Νήμα»,  τα οποία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τους κορυφαίους έλληνες λογοτέχνες Ιωάννα Καρυστιάνη, Αλέξη Σταμάτη και τον βραβευμένο μεταφραστή Ντέιβιντ Κόνολι θα διαβάσουν και θα συνομιλήσουν για την ελληνική λογοτεχνία και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς σε μία χώρα που ο χώρος του βιβλίου απειλείται σοβαρά.

Ο ανταποκριτής του ΒΒC και λάτρης της Ελλάδας, Πολ Μέισον, συγγραφέας δύο βιβλίων με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις παγκόσμιες διαμαρτυρίες, θα διευθύνει ένα προκλητικό debate για την ελληνική κρίση και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μαζί με τη δημοσιογράφο Μαρία Μαργαρώνη, την Ντόρα Οικονομίδη και άλλους σημαντικούς έλληνες πανελίστες, θα μιλήσουν για την ελληνική «κατάρρευση», τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην κρίση και για το ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα.

Τέλος, η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά, η οποία διαπρέπει στην Αγγλία, θα παρουσιάσει έναν γαλαξία ελληνικών δρώμενων που συμπεριλαμβάνουν το θεατρικό έργο του Αλέξη Σταμάτη με τίτλο «Innerview», που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση, μεταφρασμένη ελληνική ποίηση και ανάγνωση με συνοδεία μουσικής από τη Βικτόρια Χίσλοπ.

Η ηθοποιός Εύα Σιμάτου πρωταγωνιστεί στο έργο «Innerview», το οποίο ο Αλέξης Σταμάτης έγραψε ειδικά για την εκδήλωση «Greece Is The Word!».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ