Καταρρέει η δημοτικότητα του Ολάντ

Καταρρέει η δημοτικότητα του Ολάντ

 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο σε μια μηνιαία δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως λιγότεροι από το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειές του.

Σε μια έρευνα του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται από την εβδομαδιαία εφημερίδα “Le Journal du Dimanche”, η δημοτικότητα του Ολάντ σημειώνει πτώση πέντε μονάδων από τον περασμένο μήνα και μειώνεται στο 23%.

Μέχρι τώρα το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που είχε ο Ολάντ στη δημοσκόπηση αυτή ήταν ένα 25% που είχε πάρει τον Απρίλιο. Το νέο ποσοστό βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας που είχε ποτέ γάλλος πρόεδρος και το οποίο ήταν το 22% που είχε σημειώσει το 1991 ο Φρανσουά Μιτεράν, ο προηγούμενος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Ολάντ να αυξήσει τη δημοτικότητά του σε μια περίοδο που η διαμάχη για το ύψος των φόρων επισκιάζει τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της οικονομίας και η υποστήριξή του στα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας προκαλεί μικτές αντιδράσεις.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων έχει μειωθεί κατά 19 μονάδες από τον περασμένο μήνα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στους σοσιαλιστές του Ολάντ και τους Πράσινους συμμάχους τους στην κυβέρνηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ