Αυξάνουν οι νεκροί στην Κένυα

Αυξάνουν οι νεκροί στην Κένυα

Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κενυάτα, που δεσμεύθηκε να καταδιώξει τους «τρομοκράτες».

Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των «τρομοκρατών», οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα καταδιώξει όσους ευθύνονται γι’ αυτή.

«Οι ποταποί δράστες αυτής της θρασύδειλης πράξης έλπιζαν να εκφοβίσουν, να διχάσουν και να προκαλέσουν απελπισία στους Κενυάτες», ανέφερε ο Κενυάτα σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στους πολίτες.

«Έχουμε ξεπεράσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν. Θα τους νικήσουμε ξανά», πρόσθεσε.

Ο Κενυάτα είπε ότι έχασε στενούς συγγενείς του στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων, ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε στο διάγγελμά του: «Ζητώ από τον Θεό να σας ανακουφίσει, καθώς αντιμετωπίζετε αυτήν την τραγωδία και γνωρίζω πώς αισθάνεστε, αφού έχασα στενούς συγγενείς μου στην επίθεση αυτή».

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πριν από λίγο ότι Βρετανοί υπήκοοι βρίσκονται «χωρίς καμιά αμφιβολία» ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, προσθέτοντας ότι Βρετανοί διπλωμάτες προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα θύματα.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι Βρετανοί υπήκοοι βρέθηκαν παγιδευμένοι στην επίθεση αυτή», είπε ο Χέιγκ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Δύο Γάλλοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους στην «τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε χθες η γαλλική προεδρία, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του στις κενυατικές αρχές.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την δειλή επίθεση και συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών των συμπατριωτών μας» οι οποίοι έχασαν οικείους τους στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ