Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους δράστες

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους δράστες

 

Ένας ένοπλος που είχε λάβει μέρος στην αιματηρή επίθεση η οποία σημειώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κένυας σήμερα το μεσημέρι έχασε τη ζωή του, υποκύπτοντας στα τραύματα που είχε υποστεί λίγο πριν συλληφθεί από τις κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η κενυατική προεδρία με ένα μήνυμά της μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στο μεταξύ η σομαλική ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Σεμπάμπ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες με τους ένοπλους, οι οποίοι συνέχιζαν να συγκρούονται με τις κενυατικές δυνάμεις στο Westgate Mall.

«Η κυβέρνηση της Κένυας ζήτησε από τους Μουτζαχεντίν μας μέσα στο Μολ να διαπραγματευτούν. Δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις στο Westgate», ανέφερε η Αλ Σεμπάμπ στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η ισλαμιστική οργάνωση που φέρεται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα ανέλαβε νωρίτερα απόψε την ευθύνη για την επίθεση η οποία, σύμφωνα με τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 50 ακόμη.

«Για μεγάλο διάστημα διεξαγάγαμε πόλεμο εναντίον των Κενυατών στην δική μας γη, τώρα είναι καιρός να μεταφέρουμε το πεδίο της μάχης, να πάμε τον πόλεμο στην δική τους γη», ανέφερε η Αλ Σεμπάμπ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Η επίθεση των ενόπλων στο εμπορικό κέντρο με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες αποτέλεσε «ανταποδοτική δικαιοσύνη για τα εγκλήματα» που διαπράχθηκαν από το στρατό της Κένυας στη Σομαλία, ανέφερε η αλ Σεμπάμπ.

Νωρίτερα πανικόβλητοι πολίτες έτρεχαν να σωθούν από το εμπορικό κέντρο.

«Μας πέταξαν μια χειροβομβίδα. Μας έδειξαν χαρτιά στα αραβικά. Αν μπορούσες να διαβάσεις ήσουν ασφαλής. Αν δεν μπορούσες να διαβάσεις σε πυροβολούσαν», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Ένας από αυτούς φώναξε “σήμερα, θα μάθετε στ’ αλήθεια την αλ Σεμπάμπ”», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, συνολικά οι ένοπλοι που μπήκαν στο εμπορικό κέντρο ήταν 18.

Στο Ουέστγκεϊτ σύχναζαν πολλοί εργαζόμενοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και διπλωμάτες, που διαμένουν στην περιοχή.

«Με πυροβόλησαν, τρομοκρατημένος και μην ξέροντας τι να κάνω, σερνόμουν στο πάτωμα, ένας Ελβετός, ο Άντριου, που ήταν πίσω μου, δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος. . . Μια άλλη γυναίκα που ήταν μαζί μας τραυματίστηκε. Πέθανε», είπε ένας αυτόπτης.

Οι δράστες επιτέθηκαν έναν διαγωνισμό μαγειρικής παιδιών μέσα στο κέντρο που παρουσίαζε ένας γνωστός παραγωγός ενός κενυάτικου ραδιοφωνικού σταθμού. Ο παρουσιαστής Ρουχίλια Αντάτια σκοτώθηκε.

Οι ένοπλοι φέρονται ότι κρατούν τουλάχιστον επτά ομήρους που είχαν πάρει μέσα σε ένα σούπερ-μάρκετ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ