Ιράκ: 50 νεκροί και 60 τραυματίες

Ιράκ: 50 νεκροί και 60 τραυματίες

 

Ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο οποίο επέβαινε κοντά σε μια σκηνή όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι για την κηδεία ενός άνδρα στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σιίτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας και γιατροί.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με νοσοκόμους.

Κατά μία πηγή, εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός σουνιτικού τεμένους κοντά στη Σαμάρα, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Σε άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο, πέντε βομβιστές-καμικάζι οι οποίοι φορούσαν στολές των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς. Ο ένας από τους βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκε πριν προλάβει να δράσει, όμως οι άλλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα στην περίμετρο του αστυνομικού τμήματος αυτού στην πόλη Μπάιτζι, 200 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακόμη σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στο Ιράκ σήμερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις από τις αρχές της χρονιάς στο Ιράκ ξεπέρασε έτσι τους 4.300, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε πληροφορίες πηγών της αστυνομίας και στελεχών των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ