Πορεία στην Κύπρο για τον Παύλο

Πορεία στην Κύπρο για τον Παύλο

Με πορεία, που κατέληξε στην Ελληνική πρεσβεία στην Λευκωσία, ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που οργάνωσε η νεολαιίστικη οργάνωση του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ.

Σε συγκέντρωση, που προηγήθηκε, μίλησε ο γ.γ. της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος, ο οποίος σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ότι «στην Κύπρο δε δρουν ακροδεξιά στοιχεία», είπε: «Λες και αγνοούμε σαν κυπριακή κοινωνία ότι στην Κύπρο δρα και αδελφή οργάνωση της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις ίδιες τακτικές και την ίδια μισαλλόδοξη ρητορεία».

Επίσης υποστήριξε ότι κόμματα, πολιτικά πρόσωπα και ο Αρχιεπίσκοπος άνοιξαν την πόρτα στο φανατισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τον αντικομμουνισμό.

Στην ομιλία του ο γ.γ. της ΕΔΟΝ αναφέρθηκε και στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα λέγοντας ότι «στόχος της δεν είναι άλλος από το να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε τι προοδευτικό βρίσκεται στο δρόμο της».

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ